TDK'ye Göre İskonto

TDK sözlük anlamına göre İskonto ne anlama geliyor? İşte detaylar...

NEDİR - 11-05-2023 10:42

TDK'ye Göre İskonto

İskonto nedir

İskonto indirim anlamına gelmektedir. Hemen hemen her alanda karşımıza çıkan bu kelime terminolojik bir yapısı vardır. Ticarette farklı anlamlarla da kullanılan bu kelime bankalar ve muhasebeler içinde çeşitli anlamlar ifade etmektedir. Peki, İskonto nedir? İskonto ne demek? İşte detaylar...

 

İskonto ne demek

İskonto kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar İskonto ne demek? TDK sözlük anlamına göre İskonto nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için İskonto kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

 

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İskonto nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

İSKONTO NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE İSKONTO NE DEMEK?

İskonto kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan İskonto kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

İskonto ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan İskonto kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Türkçe ’ye İtalyancadan geçen iskonto kelimesi, İtalyanca “sconto” kelimesinin değiştirilmiş şeklidir. Genel olarak bir ürünün sahip olduğu yazılı değerde yapılan indirim anlamına gelir.

​​​​​Genellikle muhasebe terimi olarak kullanılan iskonto, gelecekte beklenen nakit akımının iskonto esası üzerinden bugünkü eder miktarının hesaplanması olmaktadır.

Bankacılık sektörü için ise iskonto; krediye ya da borca uygulanan indirimdir. Bankacılıkta iskonto, vadesi gelmeyen bir borcun vadesine kadar olan faizin düşürülen kısmına denmektedir. Banka kredilerinde uygulanan iskontoya ise iskonto kredisi adı verilmektedir.

 

TDK’ye göre İskonto;

(isko'nto), İtalyanca sconto

 

1. isim, ticaret İndirim.

2. isim Kırdırma.

3. isim Senedin saymaca değeri üzerinden yapılan indirim.

4. isim, teklifsiz konuşmada Sözün bir bölümünü söylenmemiş sayma:

Bu sözleri iskonto ile dinle.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

08-09-2023 - NEDİR

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

07-09-2023 - NEDİR