Lohusa Otu Anlamı Nedir?

Lohusa Otu ne anlama geliyor? Lohusa Otu nereden geliyor? Hangi kelimeden türedi? Anlamı nedir? İşte detaylar...

NEDİR - 24-04-2023 11:15

Lohusa Otu Anlamı Nedir?

Lohusa Otu ne demek

Lohusa Otu doğal bir şifa kaynağıdır. Adından da tahmin edileceği üzere yeni doğum yapmış kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan bitkisel şifalı bir ottur. Lohusa Oltu'nun birçok hastalığa da iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Lohusa Otu anlamı

Lohusa Otu kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Lohusa Otu ne demek? TDK sözlük anlamına göre Lohusa Otu nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. İşte haberin detayları...

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Lohusa Otu nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

LOHUSA OTU NEDİR? LOHUSA OTU NE DEMEK? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE LOHUSA OTU NE ANLAMA GELİR?

Lohusa Otu halk arasında Acı kök olarak bilinmektedir.

Anadolu coğrafyasında yaygın bir şekilde kullanılan Lohusa Otu'nun birçok hastalığa iyi geldiği ve bu anlamda tedavi edici özelliğiyle öne çıkan önemli bitkilerden biri olduğu biliniyor.

Uluslararası literatürdeki adı Aristolochia Clematitis olarak kaydedilmiştir.

TDK’ye göre Lohusa Otu;

İsim, bitki bilimi.

İki çeneklilerden, çiçekleri koyu kahverengi ve pis kokulu, tırmanıcı bir bitki, kabakulak otu, karaasma, kurtluca, zeravent (Aristolochia).

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

08-09-2023 - NEDİR

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

07-09-2023 - NEDİR