İltica Anlamı Nedir?

İltica ne anlama geliyor? İltica nereden geliyor? Hangi kelimeden türedi? Anlamı nedir? İşte detaylar...

NEDİR - 09-06-2023 10:19

İltica Anlamı Nedir?

İltica nedir

İltica kelimesi siyasi bir hak olarak kabul edilen farklı bir devlet vatandaşına verilen sığınma hakkıdır. İltica eden insan devletin koruması altına girmektedir. Peki İltica ne demek İltica nedir? İşte detaylar...

 

İltica ne demek

İltica kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar İltica ne demek? TDK sözlük anlamına göre İltica nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için İltica kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

 

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İLTİCA nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

İLTİCA NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE İLTİCA NE DEMEK?

İltica kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan İltica kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

İltica ne demek?

Kelime kökeni Arapça diline dayanan İltica kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

 

İltica Nedir?

İltica belli başlı sebeplerden dolayı ülkesinden ayrılmak zorunda kalıp başka bir ülkeye sığınan insanlar için kullanılmaktadır. Uluslararası kanunlarda iltica hakkı herkese verilmektedir. Ancak bu haktan yararlanılabilmesi için bazı kriterlerin sağlanmış olması gerekmektedir. İşte iltica kelimesinin anlamı ve kullanım detayları hakkında bilgiler.

 

İltica, yaşadığı ülkeden ayrılarak bir başka ülkeden sığınma talebinde bulunmaktır. Bu talepte bulunurken kişinin iltica etme sebeplerini ve kanıtlarını önceden hazırlamış olması gerekmektedir. Buna göre yaşadığı ülkede hayati tehlikesi bulunan herkes iltica başvurusu yapma hakkına sahiptir. Cinsel taciz, ırksal, dini ve politik ayrımcılığa maruz kalma da iltica talebi için yeterli sebeplerdir.

 

İltica Etmek Ne Demektir?

İltica etmek, sığınma başvurusu onaylandıktan sonra ilgili devletin korumasına girmek anlamı taşımaktadır. Ülkelerinde; savaş, çatışma ve soykırıma maruz kalan insanların toplu iltica istemi talep etme hakkı da bulunmaktadır.

 

TDK’ye göre İltica;

İsim, Arapça

Sığınma.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

Genelkurmay Ne Demek? TDK'ye Göre Genelkurmay Nedir?

08-09-2023 - NEDİR

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Ne Demek? TDK'ye Göre Ketojenik Diyet Nedir?

07-09-2023 - NEDİR