Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz Kimdir?

Cevdet Yılmaz, siyasette akademik kökler ve başarılarla dolu bir kariyer sahibidir. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan Cevdet Yılmaz’ın kim olduğu ise merak ediliyor. İşte Cevdet Yılmaz’a dair her şey haberimizde…

KİMDİR - 06-06-2023 14:46

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz Kimdir?

Cevdet Yılmaz, Türk siyasetçi ve devlet adamıdır. 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl'de doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde birincilikle mezun olmuş ve daha sonra yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde doktorasını yapmıştır.

Siyasi kariyerine Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak başlamış ve daha sonra planlama uzmanı olarak atanmıştır. Aynı teşkilatta AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiş ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sümer Halı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Cevdet Yılmaz, 2007 genel seçimlerinde Bingöl milletvekili olarak seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı olmuştur. 60. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapmış, 24. Dönemde Bingöl'den tekrar milletvekili seçilerek 62. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak atanmıştır. Ayrıca 25. Dönemde Diyarbakır milletvekili olarak seçilmiş ve Geçici Hükümette (63. Hükümet) Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2015 genel seçimlerinde yeniden Bingöl milletvekili seçilmiş ve Prof. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev almıştır. Aynı dönemde Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2017'de yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) seçilmiştir. 2020'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na seçilmiş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini devretmiştir.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti'den XXVII. Dönem Bingöl Milletvekili seçilmiştir.

2023 Türkiye genel seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atandı.

Cevdet Yılmaz iyi düzeyde İngilizce bilmektedir ve evli bir çocuk babasıdır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Nobel Kimya Ödülü Sahibini Buldu! İşte Kazanan İsim...

Nobel Kimya Ödülü Sahibini Buldu! İşte Kazanan İsim...

04-10-2023 - KİMDİR

Barış Yurduseven Kimdir?

Barış Yurduseven Kimdir?

23-09-2023 - KİMDİR