Aile ve Sosyal Hizmetlerin Yeni İsmi: Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın hakları ve çocuk istismarı gibi konularda neler yapacak? Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda hangi projeleri hayata geçirecek? Detaylar…

KİMDİR - 07-06-2023 12:14

Aile ve Sosyal Hizmetlerin Yeni İsmi: Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

 

Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanmıştır. Göktaş, 1982 yılında Brüksel'de doğmuştur ve lisans ile yüksek lisans eğitimini Universite Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Göktaş, 2009 yılında Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na seçilmiştir. 2019 yılına kadar Brüksel Parlamentosu'nda Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini sürdürmüş ve kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitliği konularında çalışmalara katılmıştır.

Göktaş, 2015 yılında 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmiş ve bağımsız milletvekili olarak görevine devam etmiştir. 2019 yılında Belçika'daki çalışmaları nedeniyle Kral Leopold Devlet Nişanı'na layık görülmüş ve 2020 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atanmıştır.

Ayrıca, 2019'dan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyeliği görevini sürdürmektedir. Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Felemenkçe dillerini bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

2023 Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler görevine getirilen Mahinur Özdemir Göktaş görevi devraldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Nobel Kimya Ödülü Sahibini Buldu! İşte Kazanan İsim...

Nobel Kimya Ödülü Sahibini Buldu! İşte Kazanan İsim...

04-10-2023 - KİMDİR

Barış Yurduseven Kimdir?

Barış Yurduseven Kimdir?

23-09-2023 - KİMDİR