Muğla Haber Olay
HV
19 NİSAN Cuma 10:32

YSK'dan seçim öncesi kritik karar! Millet İttifakı ismi kullanılmayacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs seçimlerine yakın bir zaman kala verdiği kararla belli illerde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-04-2023 10:38
YSK'dan seçim öncesi kritik karar! Millet İttifakı ismi kullanılmayacak!

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs seçimlerine yakın bir zaman kala verdiği kararla belli illerde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Yüksek Seçim Kurulu'nun bu kararı seçimlere yakın bir zaman kala verildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı illerde Millet İttifakı ismi kullanılmayacak.

YSK'nın kararına göre 16 ilde Millet İttifakı ismi yer almayacak. Bunun sebebi ise Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin bu illerde seçime ortak giriyor olması olarak açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin seçim için 16 ilde ortaklık kurmasının ismi ise fermuar modeli olarak belirtildi.

Seçmenler Adıyaman, Amasya, Bartın, Batman, Çankırı, Çorum, Düzce, Hakkari ve Van illerinde Millet İttifakı ismi yerine CHP logosunu görecekler.

Aksaray, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Gümüşhane, Muş ve Yozgat illerinde ise Millet İttifakı ismi yerine İYİ Parti logosunu görecekler.

HaktanHaktan

Haktan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR