Muğla Haber Olay
HV
29 MART Cuma 14:52

Tahkik Anlamı Nedir?

Tahkik ne anlama geliyor? Tahkik nereden geliyor? Hangi kelimeden türedi? Anlamı nedir? İşte detaylar...

NEDİR
Giriş Tarihi : 14-03-2023 11:43
Tahkik Anlamı Nedir?

Tahkik Ne Demek?

Tahkik kelimesi soruşturma anlamına gelmektedir. Bir başka kaynakta ise iyi ile kötüyü ayırmaya yönelik yapılan çok kapsamlı araştırma anlamı taşırmaktadır.

 Tahkik Anlamı

Tahkik kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Tahkik ne demek? TDK sözlük anlamına göre Tahkik nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Tahkik nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar

TAHKİK KELİMESİ NEDİR? TDK DÖZLÜK ANLAMINA GÖRE TAHKİK NE DEMEK?

 Tahkik kelimesi soruşturma anlamı taşımaktadır. Tahkik bir yolun doğruluğunu ya da yanlışlığını araştırmak adına yapılan bir eylemdir.

TDK Sözlük Anlamına Göre Tahkik;

İsim

 Soruşturma:     

 "Bunun böyle olduğunu iyice tahkik için yola çıkmak üzere idim." -Sait Faik Abasıyanık

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR