Muğla Haber Olay
HV
29 MART Cuma 17:50

İnorganik Anlamı Nedir?

İnorganik ne anlama geliyor? İnorganik nereden geliyor? Hangi kelimeden türedi? Anlamı nedir? İşte detaylar...

NEDİR
Giriş Tarihi : 10-03-2023 11:50
İnorganik Anlamı Nedir?

 İnorganik nedir?

 Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. İnorganik ne demek İnorganik kelimesi birçok kaynakta organik olmayan anlamına gelmektedir. Kelime kökeni ise Fransızca diline dayanmaktadır.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İnorganik nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

İNORGANİK NEDİR?

 Kelime kökeni Fransızca ‘ya dayanan İnorganik kelimesi, özellikle kimya ve biyoloji gibi Fen Bilimleri alanın çalışmaları kapsamında akademik olarak üzerine çalışılan konular arasındadır. 

Biyolojide su, mineral, asit, baz, tuzla gibi canlıların yapısında bulunan fakat canlı olmayan veya bir canlı tarafından üretilmemiş birleşiklerdir. Doğada hazır halde bulunurlar. Su hariç inorganik maddelerin üretimi olasıdır.

TDK sözlük anlamına göre İnorganik kelimesi;

Sıfat Cansız olan: Mineraller İnorganik maddelerdir.

Sıfat, Kimya Organik olmayan, anorganik anlamlarında kullanılır.

 Tıp alanında da yaygın olarak kullanılan İnorganik, Organlardaki bozukluktan ileri gelmeyen hastalık.

Biyoloji alanında ise hücrelerin cansız olan bölümleri anlamında kullanılmaktadır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR